Mange spørger sig selv om, hvad man skal med trofæopmåling. Og lige så mange bruger trofæopmålingen på forskellig vis. Den almindelige danske jæger bruger typisk trofæopmålingen til at sammenlige de trofæer, der allerede hænger på væggen derhjemme. Andre bruger trofæopmålingen til at følge en bestands udvikling igennem en længere år-række.

Morten Terp Nielsen er certificeret CIC Measurer, SCI Master Measurer og Rowland Ward Measure. Han opmåler i CIC, SCI samt Rowland Ward

Morten er fra 1993 og er opvokset med jagt og fiskeri. Riffeljagten har altid været den store passion og han er især fascineret af jagt på den fantastiske råbuk. Desuden har han haft sit levebrød i jagtbranchen siden 2012.
Morten har været medlem af NSK - Nordisk Safari Klub - siden 2015 og har været opmåler for klubben siden 2015.

Som en ekstra service bliver alle indleverede trofæer, til hovedmontering eller fuldmontering, opmålt i dertil hørende opmålningssystem der benyttes til trofæet. Man vil således modtage et diplom og Medalje sammen med sit trofæ, hvis trofæet opnår medalje.

 

Der er trofæopmåling mandag - fredag inden for vores åbningstid, og weekend efter aftale.
Der bestilles tid i forvejen på 50 51 49 97 eller e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prisen for trofæopmåling er 200,- kr. incl. diplom og medalje.


cicCIC
THE INTERNATIONAL COUNCIL FOR GAME AND WILDLIFE CONSERVATION

CIC er det system der mest bruges herhjemme, til opmåling af alle europæiske arter.
CIC består af opmåling af forskellige faktorer på trofæet, samt en vurdering af trofæets udsende som Morten, som er officiel opmåler er uddannet til at vurdere.

Morten er i 2015 uddannet officel opmåler for CIC.
For en CIC opmåling skal trofæet tørre/være min. 30 (tidligere min. 90 dage) dage gammelt. Samt anbefales at råbukke opmåles med helt kranie.


 

sciSCI
SAFARI CLUB INTERNATIONAL

SCI er det mest anvendte system i verden, til opmåling af trofæer fra hele verden. Der registreret i tusinder af trofæer på lister der udgives I bogform Opmålingerne findes også online på; www.onlinerecordbook.com
Alle mål er i Inch. (2,54 cm.) og med 1/8 nøjagtighed, og for små antiloper og kranier med 1/16 nøjagtighed.

Morten er i 2015 uddannet SCI opmåler, og bestod i 2017 eksamen til Master Measurer, opmåler nr.2346, hvilket giver rettighed til at opmåle trofæer der er i Top 10 i SCI.
For en officiel Top 10 SCI opmåling skal trofæet være min. 60 dage gammelt.


 

rowland wardROWLAND WARD
RECORDS OF BIG GAME

Rowland Ward er et af de ældste opmålingssystemer der findes, og anvendes mest i dag til opmåling af Afrika trofæer.
Det er i de fleste tilfælde det længste Horn der tæller, omkreds og spids – spids måles også, men det er kun med som supplerende mål.
Alle mål er i inch. med 1 /8 nøjagtighed

Morten blev i 2021 godkendt som Official Measurer for Rowland Ward´s Record of Big Game.
For at få en officiel Rowland Ward opmåling skal trofæet være min. 60 dage gammelt.


 

Du kan kontakte os ved at ringe på 50 51 49 97- eller sende en besked her...

 vmarketing webdesign